Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Dec. 2021

Dan tabornikov v medijih

Taborniki so v četrtek, 22. 4. 2021, praznovali dan tabornikov. Poleg praznovanja so bili taborniki gosti v oddaji Dobro jutro na TVS1 ter v več oddajah na Prvem programu in Valu 202. O nas so pisali tudi v časopisih in revijah, ki so izšle v četrtek oziroma do konca tedna. V tem prispevku smo zbrali povezave do posnetkov oddaj in člankov – vabljeni k poslušanju, gledanju, branju in deljenju!

V četrtek zjutraj je bila Neža M. Slosar, načelnica ZTS za odnose z javnostmi, gostja v oddaji Dobro jutro, kjer je govorila o praznovanju 70. obletnice ZTS, taborniškem programu in vrednotah. Do oddaje dostopate na povezavi (od 1:38:20 naprej).

Neža M. Slosar, načelnica ZTS za odnose z javnostmi, in Rok Pandel, načelnik ZTS, sta bila v četrtek gosta tudi na Valu 202.

“Tabornik si. Ko enkrat postaneš, potem tudi ostaneš tabornik. Tudi če s kakšno prostovoljsko uro manj, ampak veščine in ta volja, vsa vzgoja, ki je vplivala nate prek taborniškega programa z vsemi veščinami, te ne more nikoli zapustiti,” je v pogovoru z voditeljem Alešem Smrekarjem povedala Neža M. Slosar. Vabljeni k poslušanju.

Istega dne se je na Prvem programu z voditeljico Lucijo Fatur pogovarjal dolgoletni tabornik, Ivo Štajdohar. Ivo je tabornik že od leta 1963, v času vstopa Zveze tabornikov Slovenije v Svetovno organizacijo skavtskega gibanja (WOSM) pa je opravljal funkcijo tajnika ZTS. Vabljeni k poslušanju.

Na nočnem obisku na Prvem programu Radia Slovenija se je Rok Pandel, načelnik ZTS, pogovarjal z Mojco Delač. V oddaji sta govorila o njegovi taborniški poti – od začetkov v rodu Podkovanih krapov do mentorstva na tečajih Bivanja v naravi in vloge načelnika za program v Mestni zvezi tabornikov Ljubljana. Rok je govoril o taborništvu in vrednotah, odnosu do narave in izkušnjah ter izzivih, ki jih taborništvo prinaša.

Prav tako vas vabijo še k branju prispevka v številki Dela 23. aprila – o tabornikih, našem nastanku, razvoju in vlogi v današnji (slovenski) družbi in k spremljanju taborniških profilov na družbenih omrežjih: najdete jih na Facebooku in na Instagramu. Sveže novice pa najdete na njihovi uradni spletni strani.

Vir: Zveza tabornikov Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25640

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino