Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Jul. 2019

Danes že lahko izveš rezultate mature

Dijaki in vsi drugi, ki ste splošno maturo opravljali v spomladanskem roku, lahko od sedme ure naprej na spletu preverite doseženi uspeh na splošni maturi. 

Pri vstopu v spletno mesto vpišeš svoj EMŠO in izpitno šifro, ki si je prejel_a na listu s šiframi kandidatov (šifra - nalepka desno zgoraj). Po potrditvi ukaza Prijavi se izpišejo dosežki pri opravljanju splošne mature. 

  • Uporabniško ime: EMŠO kandidata
  • Geslo: Šifra – na nalepki kandidata, ki si jo prejel_a med opravljanjem mature

Z uspehom na splošni maturi bodo dijake na šolah seznanili danes dopoldne. Celosten pogled na rezultate splošne in poklicne mature bodo na novinarski konferenci predstavili minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo ter pristojni na Državnem izpitnem centru.

Na spomladanski rok splošne mature se je prijavilo 6.343 kandidatov (lani 6.356) iz 84 šol, ki so maturo opravljali iz 33. različnih predmetov. Teste so začeli v začetku maja s pisanjem eseja iz materinščine. Konec maja so pisali izpit iz angleščine in drugi del izpita iz maternega jezika. Do sredine junija so potekali pisni izpiti iz preostalih predmetov, v drugi polovici junija pa ustni izpiti.

Prijavljeni na poklicno maturo so pisni izpit iz materinščine pisali 29. maja, iz tujih jezikov in matematike pa v prvi polovici junija. Sredi junija so pisali pisni izpit iz drugega predmeta in slovenščine kot drugega jezika.

V drugi polovici junija so potekali ustni izpiti in izpit iz četrtega predmeta, kjer so lahko v skladu z izobraževalnim programom izbirali med izdelkom oziroma storitvijo in zagovorom ali izpitnim nastopom in zagovorom. S svojimi rezultati so bili seznanjeni v petek.

Na spomladanski izpitni rok poklicne mature se je sicer prijavilo 10.391 kandidatov (lani 10.393) iz 142 srednjih šol in drugih izobraževalnih organizacij.

Vir: Siol
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22602

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino