Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 May 2020

David Colliga Montes: "Nič ni boljšega kot svoboda"

Društvo Center za pomoč mladim že več let, ob podpori programov mobilnosti Evropske komisije, sodeluje s prostovoljci iz tujine. Vsako leto, za celo leto, povabijo prostovoljce, ki se skupaj z njimi učijo, igrajo in delajo v programu Dožviljajsko igrišče v Mariboru. David Colliga Montes, španski prostovoljec Evropske solidarnostne enote, je prispel v Slovenijo oktobra lani in ostaja tudi v času epidemije covid-19. Pred začetkom karantene je delal z otroki in mladimi na otroškem igrišču, vodil tečaj španščine ter se učil umetnosti fotografije in digitalnega oblikovanja. V nadaljevanju David deli svojo prostovljsko izkušnjo, vabljeni k branju.

Na začetku, v petek, 13. marca, smo morali igrišče zapreti za obiskovalce in se iz danes na jutri pripraviti na delo od doma. Moral sem izbrati ali naj ostanem v Sloveniji, v Mariboru, ali naj grem domov v Španijo, k svoji družini. Takrat je bila situacija v Alicante, kjer sem doma, že zelo resna, zato sem se odločil ostati v Sloveniji, pa da vidim kaj se bo zgodilo v Mariboru.

V sklopu Playful Adventure projekta Erasmus+, sem želel za 10. rojstni dan programa Doživljajsko igrišče pripraviti Instagram profil, ker ga še niso imeli. Zdaj, ko moram ostati doma, sem izkoristil čas tako, da sem se lotil arhiva 23.000 fotografij iz preteklih let. S sodelavko izbirava tiste fotografije, ki predstavljajo rast in razvoj igrišča, otrok in mladih od začetkov do danes. Seveda vsak v svoji domači pisarni.

Po pripovedih mojih prijateljev in družine o tem, kako poteka življenje v Španiji, menim, da je bila moja odločitev ostati v Sloveniji, zelo dobra! Medtem, ko moji domači in prijatelji niti ne morejo iz stanovanj, grem lahko z masko in razkuženimi rokami v trgovino, lahko grem na sprehod, v gozd na Pohorje! V prejšnjem tednu smo že lahko začeli s čistilnimi akcijami in vzdrževalnimi deli, medtem ko so v Španiji dovolili le eno uro izhoda na dan. Nisem si mislil, da sem bom kdaj tako veselil, da grem lahko delati. In da grem lahko igrati košarko ali se usedem na klopco v parku s prijatelji. Nič ni boljšega kot svoboda!

Njegov nagovor najdete v tem videu

Vir, video in foto: David Colliga Montes, Center za pomoč mladim Maribor 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

64630

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino