Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Dec. 2021

Decembrsko dogajanje v Dravinjski dolini

Kljub temu, da se leto neustavljivo bliža svojemu koncu, so v Mladinskem centru Dravinjske doline (MCDD) še vedno zelo aktivni.

V minulem tednu so med drugim prvič zagnali projekt PatriotART. Šlo je namreč za spletno prodajno razstavo umetniških del 22-ih lokalnih avtorjev in avtoric, ki so v MC Patriotu razstavljale od leta 2016 dalje. S projektom v MCDD podpirajo ustvarjanje mladih umetnikov in umetnic ter s tem prispevajo k njihovem razvoju podjetniških kompetenc na področju umetnosti in finančni avtonomnosti. Dražba, ki je potekala na Facebook profilu MC Patriot, je trajala 5 dni. Izmed 35-ih razstavljenih del je bilo prodanih kar 14. Ves izkupiček prodanega dela je šel avtorju oziroma avtorici. PatriotART bo tako odslej tradicionalno izveden na začetku vsakega decembra.

MCDD je v letu 2021 prav tako razvil nov program »GamED«, katerega namen je preventiva razvoja odvisnosti od videoiger, zmanjševanje negativnih učinkov in spodbujanje pozitivnih učinkov igranja videoiger. V preteklem tednu je MCDD tako organiziral spletno informativno predavanje 'Moj otrok – gamer', ki sta ga izvedla mladinska delavca Matjaž in Karmen Kukovič. Vsebina predavanja je med drugim zajemala pozitivne in negativne vplive igranja videoiger, znake odvisnosti igranja le-teh in kaj lahko starši naredijo za vzpostavitev in ohranjanje varnega igralnega okolja. Predavanje je bilo namenjeno staršem, katerih otroci aktivno igrajo videoigre ter šolskemu svetovalnemu kadru.

Zaključil pa se je tudi projekt MCDD, 'Mladi odločevalci', v katerem so sodelovali dijaki in dijakinje Srednje strokovne in poklicne šole Zreče. Znotraj projekta je potekala delavnica o demokraciji, obisk delovnih mest na Občini Zreče, dialog z evropskim poslancem Francem Bogovičem, seznanitev z delom občinskih komisij in delom občinskega sveta ter glasovanje o najboljši ideji, ki jo bo podprla Občina Zreče. Kot zmagovalna ideja je bila izglasovana postavitev kavomata in avtomata za prigrizke ter nastop ansambla ob zaključku šolskega leta. Tekom izvajanja projekta so mladi pridobili potrebna znanja o lokalni samoupravi, občini in tudi aktivno sodelovali pri sprejemanju odločitev. Projekt je koordinirala direktorica MCDD in strokovna sodelavka Regionalnega stičišča Novus, Neža Pavlič Brečko.

Vir: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37257

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino