Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jan. 2021

Delavnica globalnega učenja za otroke in mlade v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno.

Novembra so na Zavodu Voluntariat s pomočjo Kluba Prostovoljcev izvedli delavnico na temo globalnega učenja. Tema je precej blizu vrednotom Zavoda Voluntariat in njihovim prostovoljcem. Delavnica je nastala z namenom prepoznavanja trenutnega znanja udeležencev na temo globalnega učenja in trajnostne mode.

Skupaj so raziskovali kakšne termine izmed navedenih so bolj in manj znane in kakšen je nivo znanja na področju odgovorne porabe oblačil. Med udeleženci so gostili mednarodne udeležence iz Poljske, Češke in Slovaške, ki so delili svoja mnenja o navadah nakupovanja oblačil v Sloveniji in svoji državi. V skupnem pogovoru so predebatirali različne strategije reševanja podnebnih sprememb povezanih z nakupovanjem oblačil. Vsak udeleženec je naredil osebni test s katerim je pomeril svoj povprečen vpliv nakupovanja oblačil na porast CO2 (CO2 footprint).

Vsak lahko opravi test sam na tej spletni strain. S pogovorom so prišli na idejo o razvoju delavnice o minialističnem slogu življenja, ki bi jo radi izvedli v sklopu Kluba Prostovoljcev.

Spoznavali so tudi spletne strani in aplikacije, s pomočijo katerih lahko vsak potrošnik razširja svoje znanje na temo svetovnih znamk in njihovega vpliva na onesnaževanje okolja.

Vir: Zavod Voluntariat 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71738

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino