Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Oct. 2021

Delavnica lego robotike v okviru Evropskega tedna kodiranja

Informacijska točka Evropske unije EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, tudi letos skupaj z Inštitutom 4.0, organizira delavnico lego robotike, v sklopu Evropskega tedna kodiranja, ki bo potekal od 9. do 24. oktobra 2021.

Evropski teden kodiranja je del strategije Enotnega digitalnega trga, ki nagovarja prioriteto Evropa, pripravljena na digitalno dobo, ter spodbuja učenje digitalnih kompetenc. Evropski teden kodiranja spodbuja kreativnost, reševanje problemov skozi metode programiranja ter drugih tehnoloških aktivnosti, njegov namen pa je spodbujanje digitalizacije ter zanimanja za programiranje med otroci. V sklopu delavnice bodo otroci spoznavali osnove lego robotike in krepili svoje tehnološke kompetence, motorične sposobnosti ter spoznali poklice, ki se ukvarjajo s kodiranjem in programiranjem.

V skladu z omenjenimi pobudami organizirajo brezplačno delavnico lego robotike, primerno za otroke od prvega do devetega razreda.

Sobota, 16.10.2021, od 9.00 do 12.00, Otročji center Kina Laško

Delavnica bo sestavljena iz dveh delov, prvi, od 9:00 do 10:30, bo namenjen otrokom od prvega do petega razreda, drugi, od 10:30 do 12:00, pa otrokom od petega do devetega razreda.

Dogodek v okviru Evropskega tedna kodiranja je brezplačen. Na dogodek je potrebna prijava na info@mc-celje.si, za obisk pa velja pogoj PCT (za starejše od 15 let) oziroma pogoji, ki bodo v veljavi za termin dogodka.

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

23742

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino