Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Mar. 2022

Delavnice o odnosih in nenasilni komunikaciji

Na Društvu Center za pomoč mladim so tudi letos s polno paro začeli z izvajanjem delavnic, na katerih z mladimi raziskujemo pomembne teme, ki se jim v času pouka namenja manj pozornosti. Tako so v mesecu januarju in februarju skupaj z 288 dijaki_njami Srednje zdravstvene šole Ljubljana, pozornost namenili pogovorom o odnosih in nenasilni komunikaciji.

Skupaj z dijaki_njami so razmišljali o tem, kakšne odnose imamo in kako mi prispevamo k njim. Prav tako so debatirali o tem, kako trenutno vsak_a posameznik_ca rešuje konflikte, kako jih lahko rešujemo čim bolj konstruktivno ter kaj narediti, ko okolje ni najbolj spodbudno za takšno reševanje konfliktov.

Dijaki in dijakinje so na delavnicah izpostavljali, da so se imeli fino, da so začeli o odnosih in konfliktih začeli razmišljati na drugačen način, da so bolje spoznali svoje sošolce_ke in da je dobro, da se pogovarjamo o temah, ki se jim pri pouku ne posvečamo.

Tudi same izvajalke so mnenja, da so z delavnicami pridobile veliko izkušenj. Navdušene so bile nad različnimi vidiki, ki so jih dijaki_nje izpostavljali_e. Hkrati pa so na Društvu CPM nadvse hvaležni, da so kljub razmahu epidemije vse delavnice izvedli v živo.

V primeru, da se tebi ali tvojemu prijatelju_ici  »zatakne« pri skrbi zase v odnosih ali bi si želel_a z nekom pogovoriti o določenem odnosu, pa jih lahko kontaktiraš tudi na številko 031 323 573.

Vir: Društvo Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

85135

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino