Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Aug. 2021

Delovni dan v Organizaciji združenih narodov 2021

Želite en dan preživeti z vpogledom v delovanje Organizacije združenih narodov (OZN) na Dunaju? Shadowing programme študentom omogoča, da en delovni dan spremljajo delo zaposlenega pri OZN in tako pridobijo vpogled v mednarodni svet Dunajskega mednarodnega centra (Vienna International Centre). Zaradi razmer v zvezi s Covid-19 bo Shadowing programme letos izveden v virtualni obliki.

Kako si osebje OZN prizadeva za napredek pri globalnem razoroževanju ali kako se borijo proti drogam, trgovini z ljudmi in organiziranemu kriminalu? Kako je osebje OZN vključeno v zaščito beguncev ali miroljubno rabo vesolja? Kako potekajo tiskovne in informacijske aktivnosti OZN? Bi morda radi vedeli več o tem, kako poteka simultano prevajanje konferenc v vseh šest uradnih jezikov OZN ali kako urediti in tiskati dokumente z več kot tisoč stranmi?

Organizatorji k sodelovanju vabijo podiplomske študente iz Avstrije, Madžarske, Slovaške in Slovenije.

Shadowing programme podiplomskim študentom, ki jih zanima delovanje OZN, omogoča, da se udeležijo enournega virtualnega srečanja z zaposlenim pri OZN, virtualnega vodenega ogleda Dunajskega mednarodnega centra ter virtualne karierne delavnice. Program organizira Informacijska služba ZN (United Nations Information Service, UNIS) na Dunaju v sodelovanju z agencijami in organizacijami ZN s sedežem na Dunaju. Cilj programa je obeležiti dan ZN (24. oktober) in 75-letnico ZN. V Sloveniji razpis poteka v organizaciji Društva za Združene narode za Slovenijo.

Zaposleni pri različnih Dunajskih organizacijah, ki se pridružujejo Shadowing programme 2021, bodo med drugim iz naslednjih organizacij:

Dunajski mednarodni center je četrti generalni sedež OZN za New Yorkom, Ženevo in Nairobijem. Od odprtja 23. avgusta 1979 je le-ta postal sedež številnih organizacij v sistemu OZN. Več kot 4.000 zaposlenih iz več kot 125 držav je zaposlenih pri 16 mednarodnih organizacijah in enotah ZN na Dunaju.

Za sodelovanje v programu se lahko prijavijo podiplomski študenti kateregakoli univerzitetnega programa, stari do vključno 29 let, ki imajo slovensko državljanstvo.

V Sloveniji bo za sodelovanje v programu izbranih šest kandidatov, ki gredo v ožji krog izbora. Organizatorja bosta pri izbiri kandidatov upoštevala uravnoteženost spolov in izbrala kandidate z različnih področij študija ter različnih krajev. Trije od šestih bodo izbrani za sodelovanje v programu.

Program se bo izvajal v virtualni obliki en dan med 24. oktobrom in 24. novembrom 2021 na Dunajskem mednarodnem centru oziroma Uradu ZN na Dunaju.

Izbrani kandidati morajo biti časovno prilagodljivi v času izvajanja programa, saj bo točen datum izvedbe določen naknadno glede na razpoložljivost zaposlenih pri OZN, ki sodelujejo v programu.

Prijava

Če želite sodelovati v programu, se do 10. septembra 2021 prijavite prek elektronske pošte info@unaslovenia.org. Za prijavo pošljite naslednje informacije v angleščini:

  • ime in priimek;
  • državljanstvo;
  • mobilno telefonsko številko;
  • e-poštni naslov;
  • smer študija;
  • univerza;
  • naziv organizacije, delo katere želite opazovati – navedite 1. in 2. izbiro;
  • motivacijo za sodelovanje v »Shadowing Programme« (do 100 besed).

Sodelujoči bodo o izboru obveščeni predvidoma v začetku oktobra 2021.

Za nadaljnje informacije se obrnite na Društvo za Združene narode za Slovenijo (info@unaslovenia.org ali tel. št. 040 569 001).

Razpisna dokumentacija Shadowing programme 2021: tukaj.

 Vir: Društvo za Združene narode za Slovenijo

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70754

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino