Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Oct. 2021

“Digitalizacija je fantastičen odgovor na vse, kar me zanima”

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) je v sredo, 13. 10. 2021, gostila Marka Borisa Andrijaniča, ministra za digitalno preobrazbo. ASEF Junior Fellows so v začetku dogodka ASEF zgodba izvedeli več o gostovih kariernih začetkih in dejavnikih, ki so pomembno prispevali h kariernem razvoju. Minister je zase povedal, da ga je vedno zanimal širok spekter področij in različnih tem. Ravno digitalizacijo pa razume kot tisto stično točko, ki povezuje vse in prek katere se lahko ponudi odgovore na celotno paleto izzivov, kar je element, ki ga zelo pritegne.

Pogovor je tekel o glavnih mejnikih v njegovi karieri, ki so ga vodili do sedanje pozicije, v okviru katere si prizadeva postaviti temelje za digitalni razvoj Slovenije. Prav tako pa je gost izpostavil svoj pogled na trenutno stanje digitalizacije v Sloveniji in prisotne seznanil s svojo vizijo za naprej. Pri tem pa ni zmanjkalo primerjav s primeri dobrih praks ureditev v tujini, kjer si je gost, ki je bil v preteklosti zaposlen pri tehnološkem podjetju Uber, kot raziskovalec na Martensovem centru za evropske študije v Bruslju in tudi kot svetovalec vladi Sierre Leone, nabral izjemno bogate izkušnje. 

Skupini ASEF Junior Fellows je še zaupal, da je po njegovem prepričanju ustrezen pristop k reševanju kompleksnih problemov ta, da se ga razdeli na manjše izzive. Postopna obravnava slednjih omogoča večjo prožnost v iskanju rešitev in prilagajanje spreminjajočemu se kontekstu. Uspešno rešeni izzivi nas nato opogumijo, da lažje premagamo vse večje izzive in nenazadnje rešimo celoten problem, s katerim smo se spoprijeli.

Zelo prijeten, odprt in inspirativen pogovor z osrednjim gostom ASEF zgodbe Markom Borisom Andrijaničem, kateremu so sledila vprašanja mladih članov in članic ASEF skupnosti, je vodila ASEF Junior Fellow Dagmar Nared.

 Vir: ASEF

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

53353

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino