Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Feb. 2019

Digitalne kompetence so prihodnost zaposlovanja

V sredo, 6. 2. 2019 je Mreža MaMa v sklopu Kariernega tedna Mreže Kroj na kariernem središču Zavodu RS za zaposlovanje Ljubljana izvedla delavnico na temo digitalnih kompetenc, ki je bila namenjena brezposelnim mladim, ki vsakodnevno uporabljajo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo.

V prvem delu delavnice so se mladi spoznali z delovanjem Mreže MaMa in možnostmi, ki jim jih ponuja program Erasmus+. Drugi del delavnice pa je bil namenjen raziskovanju ključnih kompetenc vseživljenjskega učenja s poudarkom na IKT kompetencah. Mladi so raziskovali po področjih digitalnih tehnologij, ki jih že poznajo, od družbenih omrežij do bolj zahtevnih aplikacij ter odkrivali katera znanja pridobivajo z uporabo le-teh. Zadnji del delavnice je bil namenjen viharjenju in nabiranju idej, kako lahko mladi digitalne kompetence, ki jih pridobivajo z vsakodnevno uporabo sodobnih tehnologij, uporabijo pri razvijanju svoje kariere

Več o aktivnostih Mreže Kroj v sklopu kariernega tedna si lahko preberete na tej strani.

Viri in foto: Mladinska mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

75785

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino