Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Mar. 2019

Dijaki opozarjajo na sporne prakse pri organizaciji maturantske parade

Dijaški skupnosti Ljubljana so v sporočilu za medije opozorili na, po njihovem mnenju "sporne prakse, ki se v zvezi z organizacijo ljubljanske maturantske parade, ki pod okriljem Plesne šole UrškaPro poteka na Slovenski cesti, pojavljajo zadnjih nekaj let."

Gre za organizacijo sedaj že tradicionalne mlaturantske parade, ki jo je v preteklosti Plesna šola UrškaPro organizirala za večino ljubljanskih srednjih šol in gimnazij brezplačno. Ko pa so v Ljubljani maturantske plese pričele organizirati tudi ostale plesne šole, posledično pa se je plesni šoli UrškaPro zmanjšal tržni delež, je slednja pričela z zaračunavanjem udeležbe na maturantski paradi.

Ker letos v vseh ostalih krajih po Sloveniji maturantska parada poteka brezplačno, si dijaki želijo, da Mestna občina Ljubljana zavzame bolj proaktivno vlogo pri reševanju te problematike. V DSL so tudi podali pobudo, da maturantsko parado v prihodnosti organizirajo dijaki sami ter s tem "zagotovimo, da njen namen ni ustvarjanje dobička in izsiljevanje dijakov za izbiro organizatorja maturantskega plesa, ampak skupno obeleževanje zaključka srednje šole." Pobudo so podali na "podlagi dogodkov preteklih let, s katerimi so organizatorji maturantsko parado oddaljili od njene dolgoletne tradicije in prvotnega namena". 

Celotno sporočilo si lahko preberete tukaj.

Vir: Dijaška skupnost Ljubljana
Foto: dijaski.net

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58904

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino