Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Apr. 2019

Dijaki vabijo na 11. Dijaško nacionalno konferenco

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) letos organizira že 11. Dijaško nacionalno konferenco, ki bo tokrat nosila naslov »Mladi za Evropo, Evropa za mlade«. Konferenca bo potekala med 5. in 7. aprilom 2019, na več lokacijah po Ljubljani. Prenočišče bo organizirano v Hostelu AdHoc v centru Ljubljane, prav tako je tekom vikenda poskrbljeno za vse obroke, aktivnosti in prevoze.

Kot so zapisali na DOS, že naslov konference sporoča, da "smo mladi v naših življenjih tesno povezani z Evropo in Evropsko unijo. Žal pa vsepogostokrat opažamo, da veliko mladih kljub temu še vedno ne pozna različnih možnosti povezovanja in vseh prednosti, ki jih Evropska unija ter njene institucije omogočajo, zato je posledično participacija na evropskih volitvah med prioritetami mladih uvrščena zelo nizko.

Na konferenci bodo dijakom ponudili različna predavanja in delavnice, na katerih boste lahko izrazili svoje mnenje, navezali stik z odločevalci, spoznali njihovo delo ter prisluhnili različnih predavanjem in delavnicam o različnih pomembnih temah dijaškega življenja. Letošnja konferenca bo prvič tudi športno obarvana.

Za udeležbo na konfereci je obvezna prijava preko google obrazca, ob prijavi pa je za zagotovitev mesta potrebno plačati 10 EUR.

Za vsa dodatna vprašanja so vam na razpolago na telefonu 01 280 68 07 ali preko e-pošte dnk@dijaska.org ali na njihovi FB strani.

Vir: Dijaška organizacija Slovenije
Foto: Pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60198

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino