Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Feb. 2020

Dijaška ustvarjalnost na ogled v Galeriji Hiša mladih v Ajdovščini

V začetku februarja so v ajdovski Galeriji Hiša mladih odprli zanimivo likovno razstavo z naslovom 2K20. Z njo se tradicionalno predstavljajo dijaki 4. letnikov umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica.

Dijaška ustvarjalnost presega šolski okvir, zato so se dijaki umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica že pred leti povezali z ajdovskim mladinskim kulturnim centrom Hiša mladih, kjer enkrat letno predstavijo svoja dela na ogled. Na razstavi predstavijo tisti del lastne likovne produkcije, ki nastaja izven pouka. Program umetniške gimnazije likovne smeri je široko zasnovan v želji, da spoznajo čim več različnih področij likovne ustvarjalnosti, tehnik in načinov izražanja, znotraj teh pa dijake profesorji v obliki individualnega dela usmerjajo, naj sledijo svojim interesom in lastnemu izrazu, kar se še posebej vidi v delih, ki jih tokrat postavljajo na ogled.

Ta temeljijo na znanju, ki so ga prejeli v šoli, hkrati pa so del njihovih lastnih ustvarjalnih svetov. Razstava tokrat nosi naslov "2K20" in  obsega dela s področja slikarstva ter risbe. Svoja dela so na ogled postavile Sara Ambrož, Isabel Češljar, Lana Kosovel, Karin Likar, Nika Markič, Kristina Predan, Gaja Rejc in Tamara Toskova. Razstava bo na ogled do 31.marca 2020. Vabljeni k ogledu.

Vir in foto: Zavod za šport Ajdovščina - Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

97035

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino