Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Nov. 2020

Dnevni center Skupaj v skupnosti se seli na splet!

Da bodo z mladimi ohranili stik in jim pomagali zapolniti prosti čas, jih kaj novega naučili ter skupaj premagali morebitno osamljenost in dolgočasje, ki jo ustvarjajo ukrepi za zajezitev širjenja koronovirusa, so se v dnevnem centru odločili, da njihovo delo preselijo na splet. Zaposleni so staknili glave in v načrtovanje in izvedbo aktivnosti vključili njihove nepogrešljive prostovoljce. Skupaj jim je uspelo dogajanje, v mladinskem centru Skupaj v skupnosti, prilagoditi trenutni situaciji in pripravili so pester izbor aktivnosti, ki so na voljo mladim. Vsak dan nekaj drugačnega in zanimivega, zato verjamejo, da se bo za vsakogar našlo nekaj.

Ob ponedeljkih bo potekala Zabavna angleščina od 16.00 do 17.00 ure s prostovoljko Irene, ki je v Sloveniji na Erasmus izmenjavi. Da bodo mladi lahko utrdili in preverili svoje znanje, bo zanje pripravila tudi kviz v aplikaciji Kahoot!.

Torek je dan za čvek. Čvekalnica bo potekala med 15.00 in 16.00 uro.

Sreda je namenjena glasbi v Glasbenem džemu in kvizu Zabavna matematika. Glasbeno delavnico bo vodila njihova prostovoljka Gaja. Potekala bo od 17.00 do 18.00. Računanje pa bodo mladi vadili v aplikaciji Kahoot!.

Kreativnost bodo mladi lahko izrazili na Ustvarjalnici, vsak četrtek med 15.00 in 16.00 uro.

Ob petkih pa bodo mladi kuhali na Kuharskem žuru in tako dobili super ideje za pripravo slastnega obroka ali sladice, s katerimi bodo lahko razvajali svoje bližnje. Kuhali bodo med 14.30 in 16.00.

Za mladeso pripravili tudi kviz Z zabavo do novega znanja, ki bo poskrbel za njihovo splošno razgledanost in večjo informiranosti.

Vse aktivnosti bodo potekale preko platforme ZOOM.

Ob vseh skupinskih dejavnostih pa vzporedno potekajo še individualne aktivnosti:

  • individualno nudenje učne pomoči;
  • svetovalnica za otroke in mladostnike - nudenje podpore in pomoči;
  • individualno druženje prostovoljcev z otrokom/mladostnikom.

Sodelovali bodo na projektu ”MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE” Ane Petrič iz DEOS Centra starejših Notranje Gorice in v sodelovanju z otroki, mladostniki, njihovimi starši in prostovoljci izdelali veliko kratkih pisem ali voščilnic z lepimi željami in pozitivnimi mislimi za starejše. Tako bodo skupaj pripomogli k cilju narisati nasmeh na obraz čim več starostnikom, ki nimajo svojcev.

Pišete jim lahko na dnevni.center@skupajvskupnosti.si ali pa obiščete njihovo Facebook stran in jim sledite preko Instagrama

Vir: Mladinski center Skupaj v skupnosti 
 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

69926

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino