Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Dec. 2018

Dobrodelna avantura v Nepalu

Leta 2012 so se mepijevci Gimnazije Kranj prvič odpravili v Nepal, projekt pa so poimenovali "Je življenje lahko drugačno?" Šest let kasneje so ob desetletnici izvajanja programa na Gimnaziji Kranj poustvarjali njihove zgodbe in pisali nove. Svoje.

Tovrstni pustolovski podvig ni mačji kašelj in je med drugim povezan tudi s precejšnjimi stroški.  V oktobru so zato organizirali dobrodelno prireditev in srečelov, na kateri so zbirali finančna sredstva za odpravo v Nepal in eno izmed tamkajšnjih sirotišnic. Oglejte si video reportažo z dogodka!

Prišle so jesenske počitnice, ko so se odpravili v Nepal, na (skoraj) drug konec sveta, po besedah ene od udeleženk, Hane Bujanović Kokot "v obljubljeno avanturo, pustolovščino iz pravljic. Dobili smo več. Povzpeli smo se višje, kot smo kadar koli bili. Videli svet z drugega, drugačnega zornega kota. Videli drugačen svet."

Za radovedne je na voljo dnevnik s poti.  

Vir: Zavod MEPI

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81275

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino