Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Mar. 2020

Dobrodelnih 5 v Mladinskem centru Krško

Konec februarja so v Mladinskem centru Krško (MC Krško) zaključili projekt Dobrodelnih 5, za katerega je ideja dozorela v decembru preteklega leta, ko je ena od zaposlenih predlagala, da namesto poslovnih daril ob koncu leta, raje izvedejo dobrodelni projekt, s katerim bi pomagali pomoči potrebnim v času praznikov.

V okviru projekta so izvedli 5 akcij s katerimi so različnim skupinam pomoči potrebnih želeli vsaj malo polepšati praznike. Na jumbo plakat pred MC Krško so tedensko nizali pozitivne misli in tako mimoidoče spodbujali k solidarnosti in dobremu počutju. Poleg tega so otroci, redni uporabniki dnevnega centra Free dom, ki deluje v sklopu MC Krško, samoiniciativno izdelali voščilnice, ki so bile obiskovalcem MC Krško na voljo v zameno za dobrodelne prispevke.

Otroci so se odločili, da tako zbrane prispevke namenijo družini, ki je v požaru izgubila dom, in tako osebno prispevajo k projektu Dobrodelnih 5. Ena od akcij je vključevala tudi stanovalce Zavetišča za brezdomce na Senovem, ki so jih obiskali dan pred božičem in jim podarili živila za pripravo božične večerje. V eni od akcij pa so obiskali tudi skupino starejših za samopomoč, ki se tedensko srečuje v prostorih Društva upokojencev Krško, kjer so izmenjali življenjske zgodbe in izkušnje ter zapeli nekaj božičnih pesmi. K

sodelovanju v eni od akcij so povabili tudi Klub posavskih študentov, ki je na svoji tradicionalni zabavi Kifl fešta s pomočjo fotografiranja s Fotkar foto stojnico (photo booth) zbiral dobrodelne prispevke za družino, ki ji je pogorel dom. Akciji Dobrodelnih 5 za družino so se poleg MC Krško ter Kluba posavskih Študentov pridružili še trgovina Spar ter Pizzerija Fontana, ki sta prispevali darilne bone.

Februarja 2020 so skupaj obiskali družino na njihovem začasnem domu, jim predali skupno donacijo ter zaželeli veliko sreče pri obnovi doma.

"MC Krško se ponovno iskreno zahvaljuje vsem, ki so na kakršen koli način prispevali k uspehu akcije Dobrodelnih 5, še posebej gre velika zahvala Klubu posavskih študentov, Pizzeriji Fontana ter trgovini Spar, ki so znova dokazali, da srčnosti v posavju ne manjka," so zapisali v MC Krško.

Vir in foto: Mladinski center Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92558

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino