Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 May 2021

Dogodek: "Mladi in trajnostni razvoj"

V mladinski sekciji Društva Eksena so v ponedeljek, 24.5., organizirali online dogodek "Mladi in trajnostni razvoj", v okviru Evropskega tedna mladih 2021. 

Osrednje sporočilo letošnjega Evropskega tedna mladih je "Prihodnost je v naših rokah." 

Namen dogodka je bil spodbuditi mlade k uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja, aktivnemu pristopu do okoljske problematike, individualnega prispevka k evropskemu zelenemu dogovoru in predstaviti priložnosti, ki jih Evropska unija nudi mladim. 

V teoretičnem delu delavnice so mladi obravnavane teme spoznavali skozi pripravljene video vsebine, skozi praktični del pa so imeli priložnost izraziti svoje poglede, stališča in pobude. Skozi aktivno sodelovanje so bili spodbujeni k prevzemanju odgovornosti v odnosu do okolja, saj je Zemlja odgovornost vsakega izmed nas in zato nobena dejavnost ne more trajati in ne more biti učinkovita, če vsak ne prispeva svojega dela.

V mladinski sekciji Društva Eksena bodo s tovrstnimi aktivnostmi vsekakor nadaljevali in si še naprej aktivno prizadevali za uresničevanje vseh ciljev trajnostnega razvoja in človekovih pravic v vsakodnevnem življenju.

Vir: Mladinska sekcija Društva Eksena 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

15599

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino