Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jul. 2022

Dokumenti, ki pišejo novo zgodbo

Radlje ob Dravi, Radovljica – v mesecu juniju sta kar dva občinska sveta sprejela strategijo za mlade – temeljni dokument na področju mladine, ki usmerja delovanje občine za srednjeročno obdobje.

V sredo, 22. junija, je občinski svet občine Radovljica enoglasno sprejel Strategijo za mlade občine Radovljica 2022-2027. Gre za pomemben strateški dokument, ki načrtno ureja srednjeročno delovanje Občine na področju mladine. Dokument, v kolikor je pripravljen v sodelovanju s pomembnimi lokalnimi akterji, odgovarja na izzive, s katerimi se srečuje posamezna lokalna skupnost.

Tudi Strategija za mlade občine Radovljica 2022-2027 je rezultat skupnega delovanja ključnih lokalnih akterjev s področja mladine: Občine Radovljica, mladinskih organizacij in organizacij za mlade iz občine Radovljica, med katerimi so Društvo Več, Mladinski center Kam'Ra in Klub radovljiških študentov ter nenazadnje Inštituta za mladinsko politiko. Strategija, ki nadaljuje in nadgrajuje načrte iz prejšnje strategije za mlade, vsebuje veliko novih ukrepov ob hkratnem ohranjanju uspešnih, že utečenih ukrepov Občine.

V ponedeljek, 27. junija, je strategijo za mlade sprejel tudi občinski svet občine Radlje ob Dravi. Tudi Občina Radlje ob Dravi, ki se z nazivom Mladim prijazna občina ponaša že od leta 2012, se s strategijo zavezuje k višjim ciljem in tako nadgrajuje preteklo delo. Med prioritetnimi področji ohranja mladinsko organiziranje, zaposlovanje in izobraževanje mladih, urejanje bivalnih razmer, mobilnost, zdravje in šport, informiranje ter za mlade nepogrešljiv prosti čas. Dodaja pa nove ukrepe, ki odgovarjajo na sodobne izzive mladih in lokalnega okolja. Pri pripravi predloga strategije je Inštitut za mladinsko politiko prisluhnil željam mladih, ki so vključeni v analizo Mladi v občini Radlje ob Dravi.

Vse akterje sedaj čaka uresničevanje zastavljenih ciljev in spremljanje rezultatov ukrepov, ki gradijo temelje za mladim prijaznejše okolje.

Vir: Inštitut za mladinsko politiko

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76375

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino