Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Dec. 2019

Domislice namesto odpadkov

Mladinski center Prlekije so obiskali mladi devetošolci iz sosednje Osnovne šole Cezanjevci in njihovi mladi gostje iz Madžarske in Nemčije, udeleženci Erasmus+ projekta Domislice namesto odpadov – Izdelki učencev proti goram smeti, s svojimi mentorji.

Cilji tega projekta so:

  • ponovna uporaba že obstoječih materialov reducira uporabo novih (upad naravnih virov/smeti in nekoristen material predelati v nov produkt),
  • okrepiti vedenje o trajnostni uporabi in Upcyclingu in kako lahko naš vsakdan naredimo bolj trajnosten,
  • krepljenje evropske zavesti (medkulturnost),
  • krepljenje tujejezikovne spretnosti (motivacija za učenje nemščine).

V Mladinskem centru Prlekije so preživeli prijeten dopoldan in ustvarjali iz odpadnih materialov. Ustvarjali so iz odpadnega papirja, blaga in gume. Naredili so žogice iz odpadne gume, verižice prijateljstva in izdelke po želji iz odpadnih papirnatih tulcev in blaga. Iz papirja so ustvarili stojala za pisala in papirnate lutke, ki so jih oblekli z odpadnim blagom.

Udeleženci Erasmus+ projekta so si tudi ogledali kompleks Mladinskega centra Prlekije in bili zelo navdušeni predvsem nad živalmi saj sami prihajajo večinoma iz mestnih predelov. Najmlajša ovčka se jim je tudi pridružila pri slikanju.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92148

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino