Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jun. 2019

Droge med mladimi v Sloveniji

Evropski center za spremljanje uporabe in odvisnosti od drog European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction je podalo poročilo o stanju uživanja droge med mladimi v Sloveniji.

Poročilo zajema uporabo drog med mladimi in starejšimi državljani, probleme javnega zdravja ter politiko drog. Opisuje tudi trgovino drog ter zakone, ki urejajo uporabo nezakonitih substanc.

V grafih je prikazan odstotek odvisnih od droge ter postopek zdravljenja v Sloveniji. Raziskave so pokazale, da je uporaba drog večja pri moških kot pri ženskah, da se največ uporabnikov droge zdravi od heroina, daleč najbolj priljubljena pa je konoplja. 

Če te zanima, kaj je evropska raziskava pokazala o slovenskih uživalcih prepovedanih substanc, si preberi Evropsko poročilo o drogah za leto 2019.

O drogah in njihovih učinkih se lahko informiraš tudi pri združenju DrogArt, organizaciji ustanovljeni z namenom zmanjševanja škodljivih posledic drog in alkohola med mladimi. Glavna področja delovanja so informiranje, svetovanje in psihosocialna pomoč, terensko delo na prizoriščih nočnega življenja, dnevno terensko delo s psihosocialno pomočjo z mladimi uporabniki drog, izvajanje izobraževanj in delavnic z namenom zmanjševanja škode na področju drog in alkohola med mladimi. 

Učinke drog na psiho-fizično zdravje si lahko preberete v kratkem članku DrogArtove kolumne Droge in psiha!, delite izkušnje uporabnikov drog ali poiščete nasvet/pomoč pri DrogArtovi svetovalnici.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

65116

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino