Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Oct. 2019

Drugi poziv za dodelitev denarne pomoči študentom v stiski

Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani objavlja razpis za dodelitev nepovratnih denarnih pomoči namenjenih študentom v socialni stiski. Namen razpisa je reševati trenutne socialne stiske študentov, pomagati socialno ogroženim študentom in s tem prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ter širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov.

Ugodena denarna pomoč v enkratnem znesku znaša od 400 do 600 €.

Ne glede na splošne pogoje razpisa, se pomoč ne more dodeliti osebi, ki je v zadnjih 12. mesecih že prejela dve denarni pomoči in/ali osebi, ki je pri Fundaciji Študentski tolar že prejela 5 denarnih pomoči, ne glede na njeno obliko, višino oz. na razpis na podlagi katerega je bila denarna pomoč dodeljena. 

Na poziv se lahko prijavite do vključno 30. novembra 2019. 

Kdo vse je upravičen do denarne pomoči oz. se lahko na poziv prijavi, podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o razpisu najdete v razpisni dokumentaciji na spletni strani objave razpisa, kjer najdete tudi obrazce za prijavo. Na voljo je tudi kratek seznam najpogostejših napak pri oddaji (nepopolne) vloge.

Poziv in razpisna dokumentacija bosta vsem zainteresiranim tudi javno predstavljena v torek, 5. 11. 2019, ob 17.00, v predavalnici 1 v Študentskem kampusu, Pivovarniška 6, v Ljubljani. Udeležbo svetujejo vsem potencialnim prijaviteljem, saj se lahko še pred oddajo vloge pozanimajo o vseh potrebnih prilogah, dokazilih ipd.

Vir: Fundacija študentski tolar
Foto: unsplash

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11976

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino