Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Sep. 2021

Mladi prostovoljci za čisto okolje

Člani Društva kreativne mladine in prostovoljci iz lokalnega okolja so zavihali rokave in očistili okolico Soboškega jezera.

Kar 40 mladih je v ponedeljek 6. septembra 2021 pripravilo čistilno akcijo »Z vrečko na sprehod«, ki jo je Društvo kreativne mladine zasnovalo v času epidemije. Namen čistilne akcije je mlade vzpodbuditi k aktivnemu preživljanju prostega časa in skrbi za okolje. V okviru čistilne akcije so zopet zbrali preveč velikih vreč smeti! (tokrat 10 velikih vreč smeti).

»Smeti na tleh in predvsem v naravi kažejo neodgovorno ravnanje ljudi, ki obiščejo okolico Soboškega jezera,« razočarano ugotavljajo v Društvu kreativne mladine. Pri projektu jih podpira tudi Mestna občina Murska Sobota in doživljajski park Expano.

Društvo bo v mesecu septembru ponovno organiziralo čistilno akcijo, kjer vabijo vse lokalne prebivalce, da se jim pridružijo. Informacije o čistilnih akcijah in ostalih dogodkih lahko spremljate na Facebook profilu društva.

 Vir: Društvo kreativne mladine

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40301

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino