Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Oct. 2018

Državno srečanje skavtskih voditeljev

V začetku oktobra so se v Šentvidu zbrali skavtski voditelji cele Slovenije. Skupaj jih je bilo skoraj 400, ki so sledili geslu: »Skavt misli na drugega, kakor na samega sebe!«

Prvi dan so mislili predvsem na druge: na njihove skavte, ki so jim zaupani. Po skupinah so se pogovarjali o problemih, s katerimi se soočajo pri vodenju otrok in mladih, ter iskali rešitve.

Drugi dan je bil namenjena druženju, izmenjavi idej in delavnicam. Ukvarjali so se s tematiko otrok s posebnimi potrebami, s telesnim, duševnim in duhovnim zdravjem ter z bolj praktičnimi veščinami, kot so petje, igre, izdelovanje vrvi, lesenih žlic itd. V tako bogatem naboru delavnic je resnično vsak lahko našel nekaj zase.

Na koncu so jih organizatorji presenetili z izjavami njihovih članov o skavtih: kaj radi počnejo, kaj bi radi sporočili svojim voditeljem, če so si skavti res bratje in sestre. In ravno njihove besede so skavtom dale največ motivacije in zagona za novo skavtsko leto.

Več

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

82300

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino