Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Feb. 2019

Državno tekmovanje iz naravoslovja

Na ljubljanski Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo se je v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) zaključilo 7. državno tekmovanje iz znanja naravoslovja, ki je namenjeno dijakom prvega in drugega letnika srednjih šol.

Za zlata in srebrna priznanja se je v nalogah s področja biologije, kemije in fizike pomerilo 86 dijakinj in dijakov iz cele Slovenije. Mladi so si mesto na državnem tekmovanju prislužili na šolskih tekmovanjih, udeležilo pa se je 577 srednješolcev iz 32 srednjih šol. Med njimi je 171 tekmovalcev osvojilo bronasto priznanje. 

Skupna zmagovalka je postala Tjaša Sušnik z Gimnazije Kranj. Letos je ZOTKS na državnem tekmovanju skupno podelila 13 zlatih in 25 srebrnih priznanj. 

Najboljših šest tekmovalcev z državnega tekmovanja iz znanja naravoslovja, se je uvrstilo tudi v izbor za ekipi, ki bosta slovenske barve zastopali na 17. evropski naravoslovni olimpijadi (The European Union Science Olympiad - EUSO). Ta bo maja potekala v Almadi na Portugalskem. 

Več o tekmovanju in rezultatih tukaj. 

Vir: ZOTKS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52015

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino