Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Oct. 2019

Državno tekmovanje Turistični vodnik 2019

Turistična zveza Slovenije je 2. oktobra 2019 šesto leto zapored izvedla državno tekmovanje Turistični vodnik 2019. Letos so mladi vodili po Novem mestu.

Na državno tekmovanje se je uvrstilo 12 mladih, starih med 17 in 27 let, ki so na mladosten in odločen način predstavili bogato zgodovino Novega mesta. Skodi vodenje so pripovedovali o življenju olimpionika Leona Štuklja, bivališču Julije Primicove, pesniku Dragotinu Ketteju, tudi prisluhnili njegovemu delu, slišali smo lahko o pisatelju Janezu Trdini, Rastoči knjigi, o slikovitem novomeškem bregu, obnovljenem Kandijskem mostu in še. Vodenje se je zaključilo ob okljuku reke Krke.

Strokovna ocenjevalna komisija je ob zaključku povedala, da je bila celotna letošnja generacija tekmovalcev izvrstna, zato je ob zaključku nagradila najboljše štiri kandidate. Zlato značko z bonom za obisk tečaja in opravljanje izpita za nacionalnega turističnega vodnika, ki ga podeljuje Turistično gostinska zbornica Slovenije, si je privodil Job Stopar (Gimnazija Kranj), srebrno značko in bon za obisk tečaja za nacionalnega turističnega vodnika si je zaslužila Maša Grmovšek (SŠGT Ljubljana), bronasto značko z isto nagrado pa si je priborila Klara Veronika Leonard (SŠ Izola). Dodatno četrto mesto na tekmovanju je zasedel Alen Golobič (SŠGT Novo mesto).

Kandidati uvrščeni na drugo, tretje in četrto mesto so prejeli s strani potovalne agencije Collegium Mondial travel darilni bon za opravljanje hospitacije na izletu potovalne agencije. Turistična tveza Slovenije vsem prejemnikom priznanj in tudi vsem ostalim udeležencem iskreno čestita za pogum in nova pridobljena znanja in bogate izkušnje.

Vir in foto: Turistična zveza Slovenije 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14128

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino