Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Jun. 2019

»Dvigni rit, bodi fit!«

Skavti iz lokalne enote Dol-Dolsko 1 so v sodelovanju z OŠ Janka Modra in Občino Dol pri Ljubljani v soboto, 18. maja 2019, pripravili dogodek »Dvigni rit, bodi fit!«, že četrti po vrsti.

Dogodek poleg gibanja, zdravega načina življenja in zdrave prehrane spodbuja  medgeneracijsko druženje. Na dogodku okoli igrišč in šole tečejo vsi, od dvoletnikov do najstarejših udeležencev. Svoje delovanje že tradicionalno predstavijo tudi lokalna društva in posamezniki.

Udeleženci so se lahko preizkusili v nordijski hoji, šahu, tenisu, namiznem tenisu, športno-vzgojnem kartonu in se udeležili delavnic o prehrani ter skrbi za zdravo hrbtenico in zdrave zobe. Skavti so pripravili tudi dve orientacijski delavnici.

Vsako leto želijo skavti dogodku dodati nekaj novega. Letos so imeli priložnost preizkusiti svoje ravnovesje na napetem traku (ang. slackline), predstavila se je ekipa Natin svet – doživetja v naravi, z delavnico Skrite moči pa je bil predstavljen del duševnega zdravja. Celotno dogajanje so z rokovskimi ritmi popestrile glasbene skupine šole OŠ Janka Modra.

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

97814

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino