Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Oct. 2021

E+ FinLit: Vabilo na projektni dogodek o finančni pismenosti

MKC Maribor v partnerstvu z Mednarodnim inštitutom za implementacijo trajnostnega razvoja Maribor, MIITR, ter poljsko organizacijo Fundacja Europejski Instytut Outsourcingu in grškim Innovation Hive v petek, 5. novembra 2021, med 17. in 19. uro vabijo na multiplikativni dogodek za vse zainteresirane deležnike o finančni pismenosti.

Finančna pismenost za hitrejšo finančno neodvisnost oziroma FinLit je projekt, ki spodbuja angažiranje, povezovanje in opolnomočenje mladih na področju finančne pismenosti. Ponuja pridobitev potrebnih finančnih in ekonomskih znanj ter veščin vodenja osebnih financ, kar prispeva k uspešnejšemu življenju mladih, obenem pa jim takšno znanje in kompetence zagotavljajo tako socialno kot finančno varnost.

Osrednja ciljna skupina projekta FinLit so mladi med 18. in 24. letom starosti, vendar pa je uspešnost izvedbe neposredno povezana tudi z učinki na ostale deležnike. Slovenska partnerja, MKC Maribor in MIITR zato organizirata prvi multiplikativni dogodek za vse zainteresirane deležnike o finančni pismenosti - mlade, mladinske delavce, odločevalce, širšo javnost, medije. Dogodek se bo odvijal 5. novembra 2021, med 17. in 19. uro na MKC Maribor (Ob železnici 16, 2000 Maribor). Po začetni predstavitvi projekta in dela na aktivnostih, bomo skupaj z udeleženci izvedli poučno delavnico na temo finančne pismenosti.

Prepoznava ključnih kompetenc, razvoj dostopne e-platforme in ponujen e-tečaj za opolnomočanje mladih na področju finančne pismenosti so osrednje projektne aktivnosti, ki potekajo z namenom priprave celovite ponudbe ne-formalnega učenja za mlade in starejše, ki jih zanimajo osnove osebnega bančništva, naložbe, posojila oziroma ustrezno ravnanje s financami. Slednje bomo v prihodnjem letu naslovili tudi preko organiziranih kratkoročnega usposabljanja za osebje v Grčiji januarja 2021 ter mednarodne mobilnosti za mlade na Poljskem v marcu 2021, kjer bomo projektne rezultate predstavili podrobneje, ovrednotili uporabniške izkušnje in e-tečaj izboljšali v skladu s pričakovanji in željami ciljnih skupin.

Za udeležbo na prvem multiplikativnem dogodku, ki bo potekal 5. novembra 2021 v prostorih MKC Maribor, je potrebna predhodna prijava preko spletnega obrazca najkasneje do 29. oktobra 2021.

Vir: MKC Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60034

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino