Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Nov. 2020

E-šola kreativnosti in tečaj slovenskega jezika v Mladinskem centru Dravinjske doline

Mladinski center Dravinjske doline je v oktobru v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center začel z izvajanjem brezplačnega tečaja slovenskega jezika za otroke in odrasle iz drugih govornih območij. Med krompirjevimi počitnicami pa so za osnovnošolsko mladino organizirali e-Šolo kreativnosti.

Brezplačni tečaj slovenskega jezika obiskujejo učenci in učenke OŠ Pod goro, OŠ Ob Dravinji in OŠ Zreče ter odrasli iz širšega lokalnega okolja. Udeleženci in udeleženke preko neformalnih metod učenja utrjujejo osnove slovenske slovnice, vadijo veščine govornega nastopanja, pisanja in branja. Da ni težav z razumevanjem najtežje snovi in izrazov za prevod v albanščino skrbi prostovoljka Manca Založnik. Trenutno pa udeleženci in udeleženke svoje znanje nadgrajujejo preko spletnih srečanj. Projekt Socio – večgeneracijski center sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Sofinancirata ga tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče.

Mladinski center Dravinjske doline pa je med krompirjevimi počitnicami za osnovnošolsko mladino organiziral e-Šolo kreativnosti. V tridnevnih kreativnih delavnicah, ki so potekale v živo preko speta, so z mladimi v sklopu dneva 'dobrih vibracij' raziskovali, kakšne lastnosti imajo heroji in herojinje ter kdo so njihovi osebni heroji/inje. S pomočjo izdelave avtoportreta pa so raziskovali in ozavestili svoje pozitivne osebnostne lastnosti. V torek so spoznavali dinozavre, nato pa izdelali figuro dinozavra in ga narisali v 3D tehniki. V sredo pa so govorili o tradiciji in običajih mehiškega praznovanja dneva mrtvih znanega kot ''Dia de los Muertos'', si izdelali svečnik groze ter svoje obredne maske. E-šola kreativnosti je bila izvedena v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnosti v sklopu projekta sofinancirata tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče.

Vir: Mladinski center Dravinjske doline

 

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78632

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino