Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Nov. 2018

E-storitve javne uprave za mlade

E-storitve javne uprave ti omogočajo, da na enem mestu dostopaš do široke palete vlog in zahtev in le z nekaj kliki urediš vse potrebne upravne postopke.

Elektronske storitve še vedno niso izkoriščene v pričakovanem obsegu, saj so pogosto zapisane in predstavljene v nerazumljivem jeziku. Prav tako so tudi mladi še vedno  pomanjkljivo  seznanjeni o digitalnih orodjih, ki so jim na voljo, zato jih vse premalo uporabljajo v vsakodnevnem življenju.

Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve, AJPES, si kot osrednja informativna in vstopna točka za registriranje gospodarskih subjektov želi doseči večjo informiranost mladih in širše javnosti, kar bi prineslo pozitivne učinke tako za uporabnike kot tudi javne institucije.

V okviru aktivnosti za povečanje informiranosti o možnostih portala, bodo na teren poslali promotorje, ki bodo poskušali državljanom čim bolj približati uporabo e-storitev javne uprave.

Več o uporabi spletnih storitev e-Uprave lahko izveš tukaj.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92025

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino