Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Jan. 2019

E-zbornik Ovekovečimo spomine

Kulturno društvo Mladinski center IndiJanez v tokratnem zborniku predstavlja ovekovečene spomine starostnikov ob pogovoru z mladimi odraslimi.

Letos so poseben poudarek namenili individualnim izkušnjam in mnenju posameznikov o različnih aktualnih tematikah. V vsakem pogovoru je sodeloval en starostnik in en mladi odrasli. Vsak par se je pogovarjal o naključno vnaprej določeni temi. S programom Ovekovečimo spomine so želeli skozi sproščene pogovore spodbuditi medgeneracijsko sodelovanje, s posebnim poudarkom na individualnih izkušnjah posameznikov in interpretacijah doživljanja preteklosti.

Cilj akcije je zbrati osebne spomine mladih in starostnikov na področju Maribora in s tem vzpostaviti odnose med mladimi in starejšimi ter povečati empatijo in odnose med njimi. V nadaljevanju boste lahko zasledili štiri neformalne pogovore na različno tematiko.

Vabljeni k branju!

Vir in foto: IndiJanez

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

10326

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino