Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Jul. 2022

Erasmus+ navdušuje mlade in starejše

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v mesecu juniju nadaljeval z vključenostjo v Erasmus+ učne mobilnosti. V Makedoniji je na temo sovražnega govora potekala še druga mednarodna mladinska izmenjava v sklopu projekta »No hate speech«. Poleg MCDD so bile partnerske organizacije še iz Hrvaške, Makedonije, Danske, Latvije in Portugalske. Slovenski udeleženec je o svoji izkušnji zapisal: »V roku 9-ih dni smo kot popolni tujci sodelovali na delavnicah, ki nam jih je pripravil program. Ugotovili smo, da imamo zelo podobne poglede na svet, čeprav smo iz popolnoma različnih krajev. Z udeleženci smo postali zelo dobra ekipa in prijatelji. Ta izkušnja, čeprav kratka, mi je popolnoma odprla oči, dala samozavest in me naredila boljšega človeka.«

V okviru projekta Zavoda za šport Slovenske Konjice ‘Healthy life, happy life for 60+ seniors’, ki ga sofinancira Erasmus+ Sport, je bil v juniju izveden še zaključni seminar. Udeležili so se ga partnerji iz štirih držav – Poljske, Turčije, Litve in Slovenije. Srečanje je potekalo v mestu Gdansk na Poljskem. Poleg direktorice Zavoda za šport, Laure Krančan, sta se ga udeležila tudi predstavnik Mladinskega centra Dravinjske doline, Aleš Sušak, in Silva Ribič, članica Društva upokojencev Slovenske Konjice. Pregledali_e so rezultate in učinke projekta. Vključeni starostniki in prostovoljci so se strinjali, da je projekt dosegel zastavljene cilje in da si želijo še več podobnih mednarodnih priložnosti za starejše.

 

Vir in foto: MCDD

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

90718

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino