Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Aug. 2022

Erasmus+ navdušuje tako mlade kot starejše

V mesecu juniju je Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) tako mladim kot tudi starejšim omogočil udeležbo na dveh različnih Erasmus+ projektih, v dveh različnih državah.

V Makedoniji, v majhni vasici Ljubojno, je potekal drugi del Erasmus+ projekta »No hate speech«. Mednarodne mladinske izmenjave so se poleg naših mladih udeležili tudi mladi iz Hrvaške, Makedonije, Danske, Latvije in Portugalske. Slovenski udeleženec, Nik Kern, je o svoji izkušnji zapisal:

»V roku devetih dni smo kot popolni tujci sodelovali na delavnicah, ki nam jih je pripravil program. Ugotovili smo, da imamo zelo podobne poglede na svet, čeprav smo iz popolnoma različnih krajev. Z udeleženci smo postali zelo dobra ekipa in prijatelji. Ta izkušnja, čeprav kratka, mi je popolnoma odprla oči, dala samozavest in me naredila boljšega človeka.«

Konec junija pa so na Poljskem, v mestu Gdansk, potekale še zadnje aktivnosti v projektu »Healthy life, Happy life for 60+ seniors«. Laura Krančan, direktorica Zavoda za šport Slovenske Konjice, Aleš Sušak, mladinski delavec v MCDD in Silva Ribič, članica Društva upokojencev Slovenske Konjice (DUSK), so se srečali s partnerji, prostovoljci in starostniki iz Poljske, Turčije in Litve. Pregledali so rezultate in učinke projekta. Vključeni starostniki in prostovoljci so se strinjali, da je projekt dosegel zastavljene cilje in da si želijo še več podobnih mednarodnih priložnosti za starejše.

Vir: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

19723

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino