Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 May 2019

Evropska solidarnostna enota namesto Evropske prostovoljne službe – majhna a pomembna razlika

Nedolgo nazaj je sprememba na področju prostovoljstva burila duhove, pogovori in razprave o tem, kaj bo sprememba na tem področju prinesla, so bili na dnevnem redu. Evropska solidarnostna enota (ESE) je zaživela, s tem pa tudi nova možnost, da lahko pri organizaciji prostovolji tudi prostovoljka ali prostovoljec iz iste države. Prav Popotniško združenje Slovenije je tisto, ki na tem področju orje ledino. Saša Sladič med prvimi opravlja prostovoljsko službo v okviru ESE, spodbujanje in razvoj prostovoljstva je področje njenega delovanja. Med njene naloge spadajo tudi intervjuji, ki jih za promocijo prostovoljstva opravlja z aktivnimi na tem področju.

Eden izmed teh je intervju z naslovom »Biti del projektov, ki dajejo smisel mojemu življenju« in ga lahko preberete v spletnem časopisu. Morda tudi vas prepriča v prostovoljenje v okviru ESE ...

 Vir in foto: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63055

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino