Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Aug. 2019

E.T. je pristal v Krškem!

Ego Trip ali E.T. na kratko je trening za mobilnost mladinskih delavcev, ki je nastal pod kreativnimi prsti zaposlenih v Mladinskem centru Krško in se osredotoča na pozitivno samopodobo posameznikov. Treninga se je od 8.7. do 18.7. 2019 udeležilo 20 mladih iz sedmih držav, ki svoj čas posvečajo delu z mladimi v njihovi skupnosti in imajo posluh za problematiko mladih.

Na treningu so mladinski delavci skozi različne delavnice spoznavali metode NLP (nevrolingvistično programiranje), se preizkusili v tehnikah gledališča zatiranih in z različnimi aktivnostmi gradili medsebojno spoštovanje in krepili svojo samopodobo.

Matic I. , eden izmed slovenskih udeležencev treninga pravi: ˝Že na splošno se mladi premalo ukvarjamo s svojo samopodobo in o tem kako komuniciramo z ostalimi. Zato je bil ta trening prijetna osvežitev, v kateri smo lahko z izvirnim načinom dela in v sproščenem vzdušju pilili naše vzorce razmišljanja, se vživljali v različne situacije ter spoznavali ljudi iz različnih koncev sveta. Večina udeležencev treninga se v svojem delu srečuje z ranljivimi uporabniki. Ti ob sebi še kako potrebujejo nekoga, ki zna prepoznati najprej svoje potrebe in se soočiti s svojimi vzorci razmišljanja, nato pa jih tudi prepoznati pri drugih. Trening mi bo ostal v lepem spominu zaradi novih poznanstev, aplikativnih metod ter vseh vesoljskih prispodob

Vir in foto: Mladinski center Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51595

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino