Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 May 2021

#ETM2020: Urbani Kosobrin / delavnica

Med 24. in 30. majem poteka Evropski teden mladih 2021.V okviru #ETM2021 v LokalPatriot-u pripravljajo delavnico zeliščarstva in nabiralništva, rabe užitnih divjih rastlin v vsakodnevnem življenju in priprave enostavnih jedi.

Delavnica bo potekala v četrtek, 27. maja 2021 med 16. in 18. uro pred MC Oton (Župančičevo sprehajališče 1, Novo mesto). Delavnica je brezplačna.

Živimo v času, ko lahko s samooskrbo znatno pripomoremo k bolj zeleni prihodnosti in manjšemu ogljičnemu odtisu, saj nam narava ponuja veliko dobrin, ki jih ob pravilni in zmerni uporabi lahko koristimo brez negativnih posledic za naravo samo. Ob tem že zaradi načina prehranjevanja krepimo imunski sistem, z rekreativnim gibanjem, ki je za to potrebno, pa krepimo tudi vitalnost našega telesa.

V okviru dvourne delavnice boste spoznali zelišča in druge užitne divje rastline, ki rastejo v našem okolju, uporabno vrednost ter zdravilnost sezonskih zelišč in drugih užitnih divjih rastlin ter njihovo hranilno vrednost.

Delavnica bo razdeljena na dva dela: ena ura bo izvedena kot sprehod po okoliških mestnih travnikih in gozdovih, med katerim bodo udeleženci poleg praktičnih znanj (pravilno nabiranje) deležni tudi teoretičnih osnov, druga ura pa bo namenjena praktičnemu delu v Mladinskem centru Oton. V prvem delu boste v naravi spoznali (determinirali) in nabrali omenjeno sezonsko rastlinje, v drugem delu pa se boste pogovorili o različnih možnostih shranjevanja in konzerviranja ter preizkusili nekaj enostavnih receptov. Med hojo boste nekaj pozornosti namenili tudi spodbujanju aktivnega življenjskega sloga in pomenu vsakodnevne vadbe (vsaj hoje) za naše fizično in duševno zdravje, kar je v teh časih še posebej pomembno.

Delavnica je namenjena mladim med 13. in 30. letom starosti.

Vir: LokalPatriot

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

28871

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino