Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Aug. 2019

EU si ti - Kakšno EU si želimo državljani?

Občina Grosuplje in Vlada Republike Slovenije vabita na posvet o prihodnosti Evropske unije. Posvet bo potekal v sredo, 18. septembra 2019, v Družbenem domu Grosuplje (Taborska 1).

V razpravi predstavniki lokalne, nacionalne in evropske ravni ne nastopajo kot panelisti, ampak sogovorniki državljanom, ki želijo povedati svoje mnenje in predloge. Forumska razprava državljanov s predstavniki lokalne, nacionalne in evropske ravni krepi aktivno državljanstvo tudi glede odločanja o evropskih zadevah.

S tovrstnimi posveti so pričeli v 2018 in od takrat zbirajo zanimive predloge in mnenja državljanov. V Grosupljem bodo govorili o naslednjih temah:
1. prisotnosti EU v vsakdanjem življenju, pripadnosti EU in skupnim evropskim vrednotam, evropski identiteti in aktivnem državljanstvu;
2. razvoj evropskega turizma na lokalnem nivoju ter
3. razvojna sredstva EU oz. kam naj bodo usmerjena v prihodnje.

Vabljeni, da se pridružite razpravi o tem, kakšno EU si želijo državljani. Poleg občanov in občank se bodo posvetovanja udeležili predstavniki občine, vlade in institucij EU. Več o posvetovanjih o prihodnosti EU z državljankami in državljani najdete na vladni spletni strani.

Udeležba na posvetu je brezplačna, potrebna pa je potrditev udeležbe, in sicer do 17. septembra 2019,  na e-naslov gp.ukom@gov.si.

Vir: Urad vlade za komuniciranje
Foto: Europe Direct Slovenia

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36752

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino