Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Dec. 2018

EU strategija za mlade 2019-2027

Strategija EU za mlade je temelj evropske mladinske politike, ki si prizadeva za aktivno sodelovanje mladih, socialno vključevanje in vključevanje mladih v razvoj politik EU. Resolucija o novi strategiji EU za mlade 2019-2027, ki so jo na zasedanju 26. in 27. novembra 2018 sprejeli ministri držav članic EU pristojni za mladino, predstavlja pomemben korak k prepoznavanju specifičnih izzivov, s katerimi se danes soočate mladi. Nova strategija tako obljublja, da bo za mlade ustvarila še več priložnosti, dosegla različne skupine mladih in si prizadevala za socialno vključevanje in izkoreninjenje revščine med mladimi. Pomembno je, da izvajanje strategije temelji na močnem sodelovanju mladih in mladinskih organizacij z državami članicami in institucijami EU.

Katere so novosti, ki jih je Komisija sprejela v primerjavi s sedanjim političnim okvirom in kako bo evropska mladinska politika izgledala naslednjih 8 let, si lahko prebereš tukaj.

Več

Vir: Movit

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

21658

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino