Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Mar. 2022

EUSAIR KOMUNIKACIJSKA AKADEMIJA MLADIH

V okviru uvodnega sestanka v začetku koledarskega leta, ki se je osredotočil na aktivnosti mladih v Sloveniji in čezmejnem prostoru organiziranih v sklopu Urada RS za mladino in Blejskega Strateškega foruma mladih Young BSF, bodo potekale aktivnostih, namenjene mladim v strategiji EU za jadransko jonsko regijo, ki so bili tedaj še v zaključni fazi priprav.

Program, ki predvideva vrsto aktivnosti v tekočem koledarskem letu koordinira sodelavka Magdalena Rakovec zaposlena v Centru za evropsko prihodnost, ki jo dodajam v korespondenco. Projekt poteka v sodelovanju z EUSAIR Facility Point vodilnim partnerjem in obsega organizacijo EUSAIR komunikacijske akademije mladih - 3 delnega komunikacijskega programa krepitve kapacitet za mlade, zainteresirane v strategijo EU jadransko jonske makroregije.

Akademija bo mladim iz 10ih držav EUSAIR (Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Grčije, Hrvaške, Italije, San marina, Severne makedonije, Slovenije, Srbije) in potencialnim drugim sodelujočim starosti med 18 in 35 let omogočila pridobivanje digitalnih (tehničnih/praktičnih in teoretskih) kompetenc komunikacije v okviru socialnih medijev, medijske in komunikacijske pismenosti, prepoznavanja dezinformacij, priprave medijskih kampanij in spoznavali možnost za večjo vključenost v procese EUSAIR. Treningi bodo potekali v online obliki in fizični izvedbi v tekočem koledarskem letu, predstavljajo pa tudi podlago za večjo vključenost mladih v okviru celotne Strategije EU za Jadransko Jonsko regijo v prihodnosti.

V okviru programa komunikacijske akademije poteka tudi komponenta, namenjena vladnim komunikatorjem in akterjem vključenih/zainteresiranih v aktivnosti EUSAIR, ker si celotni program prizadeva vzpostaviti dolgoročno sodelovanje med mladimi in akterji z različnih ravni odločanja na regionalni, nacionalni in mednarodni ravni.

Prijave za vse različne skupine sodlelujočih so odprte do predvidoma 14. aprila na prijavnem naslovu.

Vir: Vir: CEP Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

90431

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino