Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Aug. 2022

Evalvacijo sedanjega in končna evalvacijo prejšnjega programa Erasmus+

Evropska komisija bo do konca leta 2024 izvajala vmesno evalvacijo sedanjega in končno evalvacijo prejšnjega programa Erasmus+. Komisija želi s pobudo oceniti, ali Erasmus+ program deluje, kot je predvideno, pri tem bo posebno pozornost namenila administrativnim poenostavitvam in vidiku vključevanja. Predmet ocenjevanja so aktualne uredbe, poročila, sklepi, študije, letni delovni programi, ipd.

Komisija poziva posameznike, javne organe, organizacije, podjetja, sindikate idr. k predložitvi mnenja, kateremu lahko priložijo tudi poročila, analize, raziskave. Rok za oddajo mnenja je 12.september 2022.

Dobrodošli so prispevki glavnih deležnikov programa kot tudi širše javnosti, zlasti pa javnih organov in nacionalnih agencij, ki upravljajo program iz EU in pridruženih držav.

Povezava do portala, kjer lahko oddate svoje prispevke https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13454-Vmesna-ocena-Erasmus%2B-za-obdobje-2021-2027-in-koncna-ocena-Erasmus%2B-za-obdobje-2014-2020/addFeedback_sl?p_id=31351456

Vsak prispevek bo uporabljen pri nadaljnjem razvoju in izboljšanju programa, za oddajo le tega pa se je potrebno registrirati ali prijaviti prek ECAS računa. V nadaljevanju bo Evropska komisija izvedla tudi targetirano javno posvetovanje, pristojna ministrstva pa bodo v letu 2023 pripravila nacionalna poročila o izvajanju programa na nacionalni ravni.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40704

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino