Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Jan. 2019

Evropa na dlani z aplikacijo Citizen's App

Če ste državljan katere od držav EU, ste tudi evropski državljan. 

A kaj to dejansko pomeni? Res je, da živimo v obdobju miru, kar je že samo po sebi velik dosežek. Vendar to ni vse, kar je Evropa storila za nas.

Evropski parlament je pred prihajajočimi evropskimi volitvami predstavil aplikacijo za mobilne telefone, preko katere se bodo državljani lahko seznanili z dosežki in cilji Evropske unije, aktualnim dogajanjem v povezavi in delom Evropskega parlamenta.

Izvedeli boste, kakšne so pristojnosti različnih akterjev v EU, kako vse to vpliva na vaše vsakdanje življenje in s katerimi izzivi se sooča EU, saj bodo mnogi od njih oblikovali vašo prihodnost. Omogoča, da kjerkoli najdete različne pobude na lokalni ali državni ravni glede na temo in kraj ter se seznanite z njihovim napredkom.

Aplikacija uporabnikom tudi omogoča enostaven dostop do spletne strani Kaj Evropa počne zame, ki državljanom predstavlja koristi, ki jim jih je prinesla EU, piše na spletni strani Evropskega parlamenta.

Če želite izvedeti več, namestite aplikacijo Citizens' App. Na voljo je v 24 jezikih. Za dostop do aplikacije sledi spodnjim povezavam.

Apple StoreGoogle Play

 Več o aplikaciji tukaj.

Vir: uredništvo mlad.si 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

47374

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino