Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Oct. 2021

Evropska komisija mladim Evropejcem in Evropejkam ponuja 60 000 železniških vozovnic

Od danes naprej se bodo lahko mladi Evropejci v starosti od 18 do 20 let potegovali za 60 tisoč brezplačnih železniških vozovnic v okviru pobude DiscoverEU.
 
»V zadnjem letu in pol so mladi v duhu prave solidarnosti žrtvovali dragocene mladostniške izkušnje, ki so pomemben del življenja. Veseli me, da bo Komisija danes s 60 tisoč brezplačnimi železniškimi vozovnicami dala zagon evropski mobilnosti. Okrepljeno evropsko mobilnost in možnosti za potovanje bodo še naprej spodbujali program Erasmus+ in številne druge pobude, ki se bodo odvijale leta 2022 v okviru evropskega leta mladih,« je dejal podpredsednik Evropske komisije Margaritis Schinas, pristojen za spodbujanje evropskega načina življenja.
 
Evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel je dodala, da je zadovoljna, da bo imelo 60 tisoč mladih možnost odkrivati lepote naše celine, razširjati obzorja, pridobivati nova znanja in izkušnje ter spoznavati ljudi z drugih koncev Evrope.
 
V tem krogu so do prijave upravičeni vsi tisti, rojeni med vključno 1. julijem 2001 in 31. decembrom 2003. Izjemoma se lahko prijavijo tudi 19- in 20-letniki, ki so bili upravičeni v okviru obeh krogov v lanskem letu, ki pa sta bila zaradi pandemije COVID-10 preložena. Rok za prijavo je do 26. oktobra 2021 do 12. ure.
 
Uspešni kandidati bodo lahko potovali do 30 dni med marcem 2022 in februarjem 2023. Ker je glede razvoja pandemije še veliko neznank, bodo vsem potnikom na voljo prilagodljive rezervacije na podlagi nove mobilne vozovnice. Datum odhoda se lahko spremeni tudi tik pred odhodom. Mobilne vozovnice veljajo eno leto.
 
Vsaki državi članici je dodeljeno določeno število vozovnic glede na delež njenih prebivalcev v celotnem prebivalstvu Unije.

Vir: Evropska komisija
 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

64065

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino