Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Mar. 2022

Evropski kotiček za učenje

Izbruh virusa COVID-19 in selitev poučevanja v digitalno okolje sta pokazala potrebo po boljših spletnih orodjih za učenje in poučevanje. Evropska komisija (Generalni direktorat za komuniciranje) zato v tem času opozarja na Kotiček za učenje, evropski učni vir, ki je posebej dragocen za učitelje, učence in njihove starše.

Kotiček za učenje je na voljo v vseh 24 uradnih jezikih EU in združuje na stotine interaktivnih izobraževalnih gradiv. Zajema 12 zanimivih tem v EU, vključno s kulturo in zgodovino EU, podnebnimi spremembami in okoljem, hrano, kmetijstvom in ribištvom ter znanostjo in raziskavami.

Kotiček za učenje je prilagojen otrokom in mladostnikom od 5. do 18. leta starosti ter njihovim učiteljem in staršem. Uporabnike vabi k odkrivanju EU na zabaven način, s pomočjo iger, natečajev in vadnic. Ponuja tudi učna gradiva in možnosti za  povezovanje učiteljev in prostovoljskih dejavnosti za učence. Samo v letu 2020 je to spletno medinstitucionalno platformo EU uporabilo več kot 1,7 milijona obiskovalcev.

Vir: Evropska komisija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

35997

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino