Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (1)
Datum objave: 10 Sep. 2018

Evropski ministri za večjo vključenost mladih

Na Dunaju so evropski ministri, pristojni za področje mladine, razpravljali o prihodnosti mladine in o EU strategiji za mlade, prihodnosti programa Erasmus+: Mladi v akciji in dialogu z mladimi. Udeležil se ga je tudi državni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, dr. Tomaž Boh.

Ministri pozdravljajo predlog nove EU strategije za mlade, ki se zavzema za to, da bi mladi dobili več možnosti za sodelovanje pri oblikovanju politik in aktivno udeležbo v demokratičnem življenju. Pri tem imajo pomembno vlogo tudi mladinske organizacije, ki jih je potrebno opolnomočiti za večji učinek pri vključevanju mladih v dialog, je dejal dr. Tomaž Boh. 

V prihodnosti je potrebno spodbujati in širiti možnosti za prostovoljno delo mladih v solidarnostnih in humanitarnih projektih, povečati učno mobilnost mladih in mladinskih delavcev ter transnacionalnega mladinskega dela.

Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26386

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino