Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Dec. 2018

Evropski mladi proti anticiganizmu

Združenje Epeka v okviru programa Erasmus+ in nacionalne agencije Movit že od februarja 2018 aktivno izvaja projekt Evropski mladi proti anticiganizmu. Diskriminacija ostaja najbolj razširjena kršitev človekovih pravic, saj ji je vsak dan izpostavljeno na milijone ljudi po vsem svetu. V kolikor si se tudi ti v življenju srečal_a z s katero od oblik diskriminacij na podlagi etnične pripadnosti, lahko svojo zgodbo in izkušnje deliš tudi z drugimi.

Projekt, ki ga Epeka izvaja skupaj s partnerji iz 5 držav, analizira trenutno stanje na stiku mladinskega dela in nasprotovanja različnim oblikam diskriminacije, predvsem tiste, ki je usmerjena proti romski skupnosti. Znotraj projekta razvijajo izobraževalne module, namenjene usposabljanju mladih in mladinskih delavcev za prepoznavanje različnih oblik anticiganizma in za uspešno nasprotovanje temu zaskrbljujočemu družbenemu pojavu.

Več

Vir: Epeka

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

64190

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino