Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 May 2021

EVROPSKI TEDEN MLADIH 2021 - DELAVNICA MREŽA VZORNIKOV

V dvorcu Rakičan je v sklopu Evropskega tedna mladih potekala delavnica Mreža vzornikov z naslovom »Destinacija Bruselj - delavnica o Evropski uniji in priložnostih za mlade.

NAMEN DELAVNICE:

Delavnica je predstavljala uvod v obravnavano temo. Namenjena je bila aktivaciji mladih ter spodbujanju njihovega nadaljnjega interesa in lastnega raziskovanja teme. Mladi in mladinski delavci  so spoznali nekaj zanimivih dejstev o Evropski uniji in področij delovanja Evropske unije, ki neposredno vplivajo na življenja mladih. Spoznali so, katere poti imajo na voljo, da izrazijo svoje mnenje, s poudarkom na mladinskem dialogu, ter so že v okviru delavnice razpravljali o temah, ki jih skupina definira kot pomembne zanje.

ZASNOVA DELAVNICE:

  • korak 1a: Evrokviz – zabavni podatki in dejstva o Evropski uniji
  • korak 1b: EU okrog tebe – raziskovanje, kje vse je EU prisotna v lokalnem okolju
  • korak 2: Evropska unija in mladi – seznam ukrepov EU, ki vplivajo na vsakodnevno življenje mladih
  • korak 3: Evropska mladinska politika – uvod in ozaveščanje o tem, da je mladina pomembna tema za Evropsko unijo
  • korak 4: Tvoj korak – aktivacija mladih, da razvijejo svoja sporočila ter razmislijo, na koga jih nasloviti in kdaj bodo to storili

UPORABLJENE METODE SO BILE:

Neformalne metode, ki se uporabljajo pri izvedbi delavnic, vključevale so delo udeležencev po skupinah, razprave z vsemi udeleženci in po skupinah, individualno delo ter informativne prispevke s strani vodje delavnice.

Na vabilo na delavnico so se odzvala lokalna društva, organizacije in zavodi.

Vir: Dvorec Rakičan 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

39880

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino