Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 May 2019

Evropski teden mladih prinesel »nov podhod«

Letošnje prvomajske počitnice so v mladinskem dnevnem centru Blok iz Škofje Loke preživeli nekoliko drugače, a vseeno nič manj zabavno. Ker se trudijo svoje udeležence čim bolj spodbujati k aktivni participaciji v lokalnem okolju, so se mentorji odločili, da se s počitniškimi aktivnostmi pridružijo praznovanju Evropskega tedna mladih, ki je potekal med 20. aprilom ter 5. majem.

Ob podpori MOVIT-a so v ponedeljek 29.4. ter torek 30.4. organizirali likovno akcijo pod vodstvom akademskega slikarja Mohorja Kejžarja, na kateri so stensko poslikavo s sloganom »Ves svet je tvoj«, ki na novo krasi eno od sten centra, v nadgrajeni obliki prenesli v bližnji neurejen in počečkan podhod med Frankovim naseljem in Suho ter na ta način dokazali, da mladi lahko ustvarijo veliko več, kot le primitivne ter vandalistične grafite, ki vzbujajo zgolj in samo zgražanje. Poleg tega pa bo nova stvaritev mimoidoče mlade še dolgo po tem nagovarjala, naj sledijo lastni viziji in izstopijo iz povprečja.

Na dogodku je nekaj več kot 20 mladih, pod budnim očesom mentorjev, v dveh dneh ustvarilo 17 x 3 m veliko stensko poslikavo ter ta, sicer zelo obljuden podhod, simpatično približali njegovim uporabnikom. Končni rezultat je med lokalnim prebivalstvom sprožil val navdušenja, med mladimi udeleženci pa občutke samopotrditve in zadovoljstva. Hkrati pa so prav ti pozitivni odzivi tudi osmislili njihovo aktivno sodelovanje, kar je bil tudi eden izmed ciljev projekta.

Vir in foto: Mladinski dnevni center Blok

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

50054

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino