Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 May 2021

Evropski teden mladih: Spletna oddaja Franckin voz: S2/E9

9. oddaja, 2 sezone spletne televizije Kreatorij TV, Franckin voz*, je bila posvečena Evropskemu tednu mladih (ETM)

 

Osrednja nit oddaje,  predvajane  v torek, 25.5., je povezana z mladinskimi izmenjavami ter programom Erasmus+. V njej so bile  na kratko predstavljene prejšnje izvedene mladinske izmenjave, realizirane v okviru predhodnih programov (Mladina in Mladi v akciji).

Osrednja pozornost pa je bila namenjena izmenjavi BITI Permakul, na kateri bodo sodelovali mladi iz BiH, Italije, Jordanije in Slovenije. Izmenjave je tematsko povezana z ekologijo in  permakulturo ter klimatskimi spremembami.  Ta bo po lanski preložitvi zaradi epidemije, izvedena letos poleti v Ljubljani.

V oddaji je bil predstavljen tudi portret udeleženke prejšnjih izmenjav, danes uveljavljene mlade ustvarjalke Katarine Rešek – Kukle. V oddaji je bila  predvajana  tudi ena od njenih uspešnih produkcij na temo medkulturnega dialoga, Otroci razdeljene šole. Kratki dokumentarni film je nastala leta 2007, v izmenjavi mladih Divided God,  v Mostarju. 

V rubriki Beseda mladih je bila  objavljena tudi video anketa, katero so temo aktualne problematike, ki pri-zadeva mlade, pripravile mlade avtorice Kaja in Laura. Tema ankete je bila priprava mladih  na maturo ter težave in ovire s katerimi se pri temu soočajo.

Oddajo lahko poslušate na njihovem youtube kanalu in na facebook strani.

O Oddaji:

Franckin voz je oddaja Kreatorija TV, ki predstavljala nadaljevanje stalnega tedenskega programa, ki od leta 2003 poteka v Kreatoriju DIC. Nastal je kot odgovor na  pandemijo in  na potrebo po spletnih oblikah komunikacije, povezovanju, psihosocialni podpori mladih ter ustvarjalnosti.  

Oddaje pripravljajo mladi, člani skupine Pozitiv,  teme so povezane z njihovimi interesi. Sodelovanje pri nastajanju sodelujočim hkrati  omogoča pridobivanje  in nadgradnjo novih, oziroma že osvojenih digitalnih znanj ter spretnosti.

Vir: KUD Pozitiv - DIC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68490

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino