Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Sep. 2021

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2021 v Celjskem mladinskem centru

Informacijska točka Evropske unije EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, tudi letos organizira vrsto različnih in zanimivih aktivnosti v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal med 16. in 22. septembrom 2021.

V letošnjem letu bodo naslavljali tematiko Evropskega zelenega dogovora, saj statistike prikazujejo potrebo po dogodkih, ki informirajo lokalno prebivalstvo o zmanjševanju odpadkov in ponovni uporabi ter recikliranju embalaže oz. plastike. V EU namreč nastane približno 88 milijonov ton živilskih odpadkov, kar predstavlja 143 milijard EUR. Zapravljanje hrane ni le etično in gospodarsko vprašanje, ampak ima tudi negativen vpliv na okolje. Prav tako želijo v skladu s prioriteto Evropskega zelenega dogovora spodbuditi trajnostno mobilnost ter informirati posameznike o vplivu kemikalij na okolje ter si prizadevati za okolju prijaznejše proizvodne cikle, predvsem pa želijo lokalno okolje pozvati tudi k uporabi okolju prijaznih prevoznih sredstev.

V skladu z omenjenimi pobudami organizirajo tri dogodke:

 Petek, 16.9.2021, ob 18.00, v Celjskem mladinskem centru, kuharska delavnica »Kuhanje brez odpadkov«.   

Na dogodku bodo skozi kuharski tečaj nagovorili filozofijo brez odpadkov ter spodbudili udeležence k zmanjšanju odpadkov ter ponovni uporabi embalaže. Delavnica bo potekala pod budnim očesom odlične kuharice in slaščičarke, Blažke Lovšin.

Sobota, 18.9.2021, ob 8.30, »S kolesCE-m na pot«. 

Že tretje leto zapored organizirajo tudi KOLESARSKI DAN za vse male in velike ljubitelje kolesarjenja. Registracija kolesarjev bo potekala ob 8.30, v atriju Celjskega mladinskega centra. Udeleženci pa bodo startali ob 9.30.

Razpored tras:

 • trasa: MCC - viseči most - MCC (najenostavnejša, obvezna je čelada za otroke).
 • trasa: MCC - Šmartinsko jezero - MCC (srednja težavnost)
 • trasa: MCC – Žalec - Laško - MCC (zahtevno)
 • Torek, 21.9.2021, ob 18.00, v dvorani Celjskega mladinskega centra, delavnica »Izdelava naravne kozmetike«.

  V sklopu delavnice bodo udeleženci proizvedli kozmetične izdelke brez škodljivih kemikalij, silikonov, mineralnih olj, fenoksietanola in ostalih sestavin, ki bi lahko poškodovali kožo ali škodovali okolju.

  Vsi dogodki v okviru Evropskega tedna mobilnosti so brezplačni. Na dogodke so potrebne prijave na info@mc-celje.si, za njihov obisk pa velja pogoj PCT oziroma pogoji, ki bodo v veljavi za termine dogodkov.

  Za več informacij se obrnite na Facebook stran Infopentlja ali na mag. Katjo Kolenc, vodjo programov, mednarodne koordinacije in projektov, tel št.: +386 31 852 505, e-pošta: katja.kolenc@mc-celje.si

  Vir: Celjski mladinski center

  Trenutno ni komentarjev...

  Komentirajte

  94850

  Omejitev znakov 740

  O portalu mlad.si             

  Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
  Kontakt:
  Urad RS za mladino
  Masarykova 16, 1000 Ljubljana
  T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
  Urad RS za mladino