Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Aug. 2022

EVROPSKO LETO MLADIH V ČRNOMLJU: MKK Restart

Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji in Urada RS za mladino z Mladinskim centrom BIT Črnomelj na dogodek EVROPSKO LETO MLADIH V ČRNOMLJU: MKK Restart  v petek, 23. septembra 2022, med 10.00 in 15.30 v Kreativni hiši mladih (bivši hotel Lahinja), Kolodvorska cesta 60, 8340 Črnomelj na 11. regijskem posvetu za pripravo Resolucije o Nacionalnem programu za mladino in ob 21. uri v Mladinskem kulturnem klubu Bele krajine, v prostorih črnomaljske Komende, Trg svobode 1, 8340 Črnomelj na koncertu MKK Restart.

Praznuj z nami evropsko leto mladih v Beli krajini! Pripravili smo pester regijski dogodek, na katerem lahko izraziš svoj glas v dialogu z odločevalci, spoznaš priložnosti Evropske unije in lokalne skupnosti ter se družiš na koncertu v Mladinskem kulturnem klubu Bele krajine.

Si želiš sooblikovati prihodnost mladih v Sloveniji in prispevati k spremembam v družbi? Te zanimajo evropski projekti? Želiš soustvarjati mladinske kulturne dogodke? Pridi na pestro družabno dogajanje s priložnostmi za dialog, informiranje, druženje in kulturo. 11. regijskemu posvetu za pripravo Resolucije o Nacionalnem programu za mladino smo dodali predstavitev lokalnih mladinskih organizacij, zvečer pa te mladi vabijo na koncert v sklopu projekta MKK Restart.

V prvem delu dogodka lahko iz prve roke spoznaš programe ERASMUS+: Mladina in Evropska solidarnostna enota ter srečaš mlade s pozitivnimi izkušnjami z evropskimi projekti. Ali veš, kako lahko organiziraš kulturno prireditev za mlade? Pozanimaj se o projektu MKK Restart na informativni tržnici. Na posvetu pa povej, kakšno prihodnost si želiš. V razpravah z vrstniki in v dialogu z odločevalci lahko obravnavaš aktualne izzive in iščeš rešitve na področju izobraževanja (formalnega in neformalnega), zaposlovanja in podjetništva, bivanjskih razmer mladih, zdravja in dobrega počutja, okolja in trajnosti, mladih in družbe ter pomena mladinskega sektorja, kulture, ustvarjalnosti, dediščine in medijev. Izrazi svoj glas!

V drugem delu dogodka pa lahko uživaš na koncertu v Mladinskem kulturnem klubu Bele krajine, ki so ga mladi organizirali v sklopu projekta MKK Restart. Se jim želiš pridružiti?

Združi prijetno s koristnim – aktivno sodeluj pri načrtovanju prihodnosti, omreži se in se vključi v mladinske projekte na lokalni in evropski ravni!

Prijavi se do srede, 21. septembra 2022 s spletnim obrazcem.

Prijazno vabljeni!

PROGRAM DOGODKA:

10.00–10.05

Predstavitev namena in poteka dogodka

10.05–10.45

Kako po priložnost v tujino?

Predstavitev programa ERASMUS+: Mladina in Evropska solidarnostna enota (MOVIT, Nacionalna agencija programov EU Erasmus+)

Evropska unija iz prve roke

Pogovor z udeleženci mladinskih izmenjav in ESE prostovoljci

10.4511.00

Odmor

11.00–12.30

Predstavitev področij Resolucije, namenov in ciljev

Pozdravni nagovor direktorice Urada RS za mladino mag. Dolores Kores

 “Prebijanje ledu” – spoznavanje udeležencev

Predstavitev metodologije svetovne kavarne in navodila udeležencem za delo v skupinah

12.30–12.45

Odmor

12.414.00

Pozdravni nagovor vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji dr. Jerneje Jug Jerše

Predstavitev sklepov mladih in dialog z odločevalci:

-      vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji dr. Jerneja Jug Jerše

-      predstavnika Urada RS za mladino: direktorica mag. Dolores Kores in sekretar mag. Andraž Zgonc

-      predstavniki Ministrstva za infrastrukturo

-      predstavniki Občine Črnomelj

-      predstavniki Zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika

14.00–15.30

Refleksija in evalvacija

Druženje ob zakuski in informativni tržnici lokalnih mladinskih organizacij

-      Mladinski kulturni klub Bele krajine,

-      Klub belokranjskih študentov,

-      belokranjski skavti,

-      Mladinski center BIT s projektom MKK Restart

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

10130

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino