Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Jul. 2022

Evropsko leto mladih v Ljutomeru

Mladinski svet Ljutomer je bil uspešen na razpisu za izvedbo dogodkov v okviru Evropskega leta mladih 2022, ki ga sofinancira MOVIT.

V sklopu projekta so izvedli 2 delavnici namenjeni mladim, ki sta potekali 21. junija na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer.

Prva je bila izvedena s strani Nacionalne agencije za programa Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota – MOVIT. Delavnica Mreže vzornikov je bila delavnica o ozaveščanju o prostovoljstvu. Mladi so tekom skoraj 2 urne delavnice spoznali kaj je prostovoljstvo in kje v lokalnem okolju se izvaja. Razmišljali so tudi o učinkih, ki jih prostovoljstvo prinaša v lokalno okolje. Mladim so bile predstavljene tudi priložnosti, ki jih imajo na področju prostovoljstva na mednarodnem nivoju.

Druga delavnico so izvedli v Mladinskem svetu Ljutomer. Mladim so predstavili mednarodne priložnosti, ki so namenjene prav njim s poudarkom na programih Erasmus + Mladina in Evropska solidarnostna enota. Z mladimi so se tako pogovarjali o možnostih, ki jih lahko izkoristijo dokler še imajo priložnosti. Podrobneje so jim predstavili programe, ki jih najbolj zanimajo - mladinske izmenjave in projekte prostovoljstva. Delavnico so zaključili s pogovorom o njihovih mednarodnih izkušnjah in predstavitvijo ter povabilom k sodelovanju pri mednarodni mladinski izmenjavi, ki jo izvajajo v avgustu 2022 v Pomurju.

Vir: Mladinski svet Ljutomer

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

91548

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino